Wat is voetreflexologie?

Reflex betekent letterlijk weerspiegeling. Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Aangezien lichaam en geest één zijn, is het de weerspiegeling van lichaam en geest. Elke spanning, overbelasting, angst enz, vindt haar neerslag in de voet.

Door prikkeling van een bepaald gebied op de voeten reageert het corresponderende gebied in het lichaam. Hierdoor zijn we in staat een orgaan behandeling te geven op afstand door middel van de drukpunten in de voeten.

Het doel is het lichaam te helpen in balans te komen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam vergroot. Voetreflexologie probeert de oorzaak van lichamelijke en psychische klachten te achterhalen en niet slechts de symptomen te bestrijden.

Wat doet voetreflexologie fysiek?

  • Door massage verbetert de doorbloeding in zone en orgaan. Hierdoor krijg je een betere stofwisseling waardoor een goede afvoer van slakken mogelijk is. Een goede afvoer van slakken maakt herstel mogelijk van een in disbalans geraakt orgaan.
  • Door prikkeling vinden er hormonale reacties plaats.
  • Er kunnen remmingen en blokkades in het energiesysteem opgeheven worden. Dit geeft een ontspanning waardoor de organen de kans krijgen evenwichtig te functioneren.

Reacties

Na een behandeling kunnen zich soms reacties voordoen. Dat zijn herstelreacties. Het lichaam kan zich nu ontdoen van vervuiling, stress en spanning.
Het is goed om na de behandeling water te drinken om het lichaam te helpen de afvalstoffen te verwijderen.

Wanneer geen voetreflexmassage?

  • De eerste 3 maanden van de zwangerschap.
  • Bij ernstig zieke organen of tumor.
  • Voorzichtigheid bij suikerziekte omdat de suikerbalans verandert door de massage. De insuline klopt dan niet meer.